Брчко: У јуну скоро 1.000 неплаћених паркинг карти

Због великог броја ненаплаћених дуговања за кориштење паркинг услуга у Брчком, Јавно предузеће „Путеви Брчко“ упутило је велики број опомена грађанима након којих ће, према свима онима који не плате доспјела дуговања, бити покренут поступак принудне наплате.

“За кориштење паркинг простора у Брчком у јуну је издато 1.837 дневних карти од којих је наплаћено 790 или 43 одсто док је ненаплаћених 924 или око 50 одсто, а поништених 119 или седам одсто”, изјавио је данас за Радио Брчко Мато Итрић, замјеник  директора овог предузећа.

Према његовим ријечима, Јавно предузеће „Путеви Брчко“ упутило је 264 опомене за неплаћене паркинг услуге у Брчком које грађани нису измирили за паркирање аутомобила у  периоду од 19. марта до 30. априла ове године.

- Reklama -

Уколико се, ни након упућених опомена, не измире ова дуговања у Jавном предузећу „Путеви Брчко“ биће приморани, каже Итрић, да у складу са Законом о комуналним услугама пред Основним судом у Брчком покрену поступак принудне наплате.

Итрић појашњава да су, у наведеном периоду, 133 дневне карте издате  корисницима услуга са страним регистарским таблицама.

„За те кориснике паркинг услуга који нису платили услуге паркирања ми смо доставили податке агенцији ЕПЦ из Лондона који обављају ту дјелатност за подручје цијеле Европе, а са којима ми имамо склопљен уговор. Они даље од надлежних органа прикупљају податке у матичној држави и за то возило и власницима достављају рачун који износи око 50 евра“, појашњава Итрић.

Он напомиње да још увијек имају уплате за мај и јун и очекују да ће наплата и за та два мјесеца бити око 60 одсто.

“Ми нисмо тиме задовољни јер око 40 одсто корисника паркинг услуга избјегава да плаћа услуге паркирања. Били бисмо најсрећнији да нисмо издали ни једну дневну карту, односно да су сви корисници паркинг услуга уредно платили услуге паркирања„ нагласио је Итрић.

Подсјећамо, услуге паркинга у Брчком могу се платити куповином паркинг карте, слањем СМС поруке и плаћање на једном од 10 паркомата који су постављени у граду.

 

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime