Brčko: U akciji CER 17 uhapšenih, za pet osoba se traga

U jučerašnjoj akciji kodnog naziva “CER” usmjerene na prikupljanje dokaza, istraživanje i suzbijanje krivičnih djela iz oblasti neovlaštenog prometa opojnih droga i oružja, slobode je lišeno 17 od ukupno 27 privedenih, dok je za pet osoba raspisana potjernica, saopštio je šef Policije Brčko distrikta, Goran Pisić na jutrošnjoj pres konferenciji.

Od ukupnog broja privedenih deset je povratnika u izvršenju ovih krivičnih djela, dvojica su bivši pripadnici različitih policijskih agencija u BiH i jedan iz brčanske koji je odmah i suspendovan do okončanja disciplinskog i krivičnog postupka. U 81-om pretresu na području Brčko distrikta, Tuzle i Orašja pronađena je veća količina droge namijenjene uličnoj prodaji.

“Oduzeto je oko tri kilograma opojne droge amfetamin speed ulične vrijednosti preko 40 hiljada maraka, oduzeto je pakovanja za uličnu prodaju oko 300 grama opojne droge marihuana vrijednosti oko 2.000 maraka… oružje, municija, mobilni telefoni, sim kartice, nosači i negdje oko 16 hiljada maraka novca”, rekao je Goran Pisić, šef policije Brčko Distrikta.

 

 

 

(federalna.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime