Брчко: СДС организовао дружење са члановима и симпатизерима

Мјесни одбор Српске демократске странке у Доњем Брезику организовао је дружење са члановима и симпатизерима странке. Скупу, којем се одазвало око 200 мјештана, обратили су се предсједник ОО СДС Брчко Младен Босић и предсједник Мјесног одбора СДС у Доњем Брезику Бојан Караћ.

Младен Босић је најавио већу активност у Брчанској организацији СДС-а након косолидације странке. Он је нагласио да су локалне власти пале на испиту зато што се буџет не користи у интересу свих грађана, него великим дијелом у корист личних интереса. Зато Брчко данас, и поред огромних средстава која су прошле кроз њега, нема ни основне карактеристике града као што су биоскоп, позориште, уређену обалу ријека, базен, градску топлану, а да не говоримо позоришту или другим установама које карактеришу урбане средине.

“Евидентно је да је након избацивања СДС-а из власти у Брчком нарушена политичка равнотежа и да је предсједник Скупштине преузео примат од градоначелика у доношењу политичких одлука. То само указује на потребу већег ангажмана СДС-а у заштити равнопревности и интереса Срба у Дистрикту”, истакао је Босић.

Бојан Караћ је указао на круцијалне проблеме са којима се мјештани Доњег Брезика сусрећу као што је питање водоснабдјевања и изразио незадовољство ониме што је актуелна власт у Брчком учинила за Доњи Брезик. Он је нагласио спремност да се са Мјесним одбором СДС у Доњем Брезику ангажује на побољшању услова живота у овом насељу.

“Грађани Брчког заслужују боље, забрињавајуће је да актуелни представници власти у Брчком испред интереса грађана стављају свој лични и интерес својих политичких странака”, истакао је Караћ.

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime