Брчко: Путем “Грађанске патроле” пристигло већ 310 пријава

У протеклих 15 дана, од како је на кориштење пуштена мобилна апликација “Грађанска патрола” Брчко, грађани Дистрикта су путем исте упутили 310 пријава.

Надлежни у Влади Брчко дистрикта очекују да ће у наредном периоду све већи број грађана користити ову апликацију и на тај начин указивати на одређене проблеме у Дистрикту.

Срђан Блажић шеф Одјељења за стручне и административне послове у Влади Брчко дистрикта истакао је да се у до сад приспјелих преко 300 пријава углавном ради о пријавама које се односе на непрописно паркирање, непрописно одлагање отпада као и на друге комуналне и инфраструктурне проблеме на које грађани указују.

Подаци из техничке службе показују да се апликација свакодневно све више преузима и надлежни вјерују да ће је грађани у наредном периоду користити у што већем броју.

Блажић је додао да упркос томе што Брчко као други град у БиХ има у употреби ову апликацију, гдје грађани могу указивати на проблеме, било би добро да имамо и комуналну полицију која би свакако допринијела да се брже и ефикасније рјешавају неки проблеми битни за грађане ове заједнице.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime