Представљен регионални пројекат изградње туристичко-рекреативног комплекса на Мајевици

Градоначелник Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић разговарао је данас у свом кабинету са представницима општине Лопаре, начелником Радом Савићем и предсједником Скупштине општине Миленком Ристићем о регионалном пројекту изградње туристичко-рекреативног комплекса са етно-селом на локалитету Бусија на Мајевици.

Како је речено пројекат има циљ јачањa комуникационих праваца, али и рекреативних и туристичких потенцијала сјевероисточног дијела БиХ.

Наиме, овај туристичко-рекреативни комплекс, окружен са шест општина, према плановима налазиће се на површини од неколико стотина дунума и на 840 метара надморске висине, а биће коришћен за рекреацију, као ваздушна бања са ресторанима и савременим хотелима, док ће у зимском периоду бити активне ски-стазе.

„Садржаваће шеталишта, бициклистичке стазе, садржаје за дјецу, етно-пијацу те простор за екстремне спортове и биће једно од најбољих одмаралишта и лијепа ствар за повезивање“, рекао је на састанку са градоначелником идејни творац пројекта Светозар Остојић.

Градоначелник Синиша Милић истакао је да је сваки пројекат повезивања народа на нашим просторима добродошао, као и идеје које ће поспијешити развој туристичких потенцијала нашег поднебља, поготово планинског и ријечног туризма.

Пројекат је раније подржан од надлежног министарства у Влади РС, те од стране градоначелника Тузле, Бијељине, Лопара и Угљевика.

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime