Брчко: Покренута процедура за набавку апарата за тестирање на вирус корона

Градоначелник Брчко дистрикта Синиша Милић, на данашњој конференцији за медије након сједнице Кризног штаба, истакао да је покренута и одређена процедура за набавку апарата за тестирање на вирус корона.

“Мислим да је то добра вијест и већ данас су покренуте процедуре око набавке апарата који би могао бити инсталиран и у употреби на простору Брчког. То нам је битно, не само с аспекта препорука да се на тај начин врши или рјешава ово питање, евентуално лица која имају симптоме или постоји било каква сумња да су заражени корона вирусом, већ и због чињенице да ћемо на тај начин моћи да вршимо и тријажу. То нам је неопходан услов да бисмо успоставили карантински систем како бисмо лица која улазе на простор Дистрикта из иностранства могли да кроз тестирање смијештамо у карантин за особе које су негативне и гдје би боравиле 14 дана”, казао је Милић.

Градоначелник је казао да је примјетно да се већина грађана придржава издатих наредби.

“Међутим, проблем и даље представљају неодговорни појединци који би све наше активности могли да доведу у питање”, казао је Милић појашњавајући да је допуштено објављивати личне податке лица која крше прописе које је донио Кризни штаб.

“У овом конкретном случају ради се о мјерама изолације. У овој ситуацији у питању је јавни интерес и он је изнад личног интереса. Циљ нам је да та лица и поред оних законских и других санкција, које ће свакако сносити, буду и на тај начин стигматизирана. Не ради се овдје о кршењу људских права, овдје људска права крше они који се не придржавају мјера и наредби. Разматрамо и могућност да ставимо на располагање још један објекат у који би се смјештала лица која крше мјере изолације”, казао је Милић.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime