Брчко: Појачане мјере на сузбијању просјачења у Брчко дистрикту

Од фебруара ове године Полиција Брчко дистрикта појачала је мјере на сузбијању просјачења. Осим што је просјачење противзаконита радања оно врши и узнемиравање грађана, наводе из Полиције.

Др Халид Емкић, шеф Оперативно-комуникацијског центра Полиције Брчко дистрикта каже је да је Полиција у протеклих шест мјесеци Основном суду Брчко дистрикта БиХ поднијела захтјеве за покретање прекршајних поступака против 111 лица која су починила противправне прекршаје просјачења.

Грађани Брчко дистрикта углавном критикују просјачење и гледају на ову друштвену патолошку појаву негативно, али има и оних који просјацима ипак дају новац.

Закон је прописао казну од 100 до 500 КМ за лице које просјачи на јавном мјесту, а казне за лице које наводи на просјачење малољетна и душевно или тјелесно болесна лица, крећу се од 500 до 1.000 КМ.

Полиција је и овом приликом прозвала грађане да не дају новац лицима која чине прекршаје просјачења, те на тај начин, заједно са Полицијом, учествују у сузбијању вршења ових противправних радњи.

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime