Брчко има пет респиратора, у току набавка још пет

Шеф Одјељења за здравство и остале услуге Владе Брчко дистрикта БиХ Акиф Пезеровић казао је да се према посљедњим подацима под здравственим надзором налази 976 особа.

“Од тих лица имамо двије особе које су под здравственим надзором са благим респираторним симптомима. За једну је урађен брзи тест на грипу и он је позитиван на грипу и љекар му је прописао терапију. За другу особу мобилни тим је дао само препоруке о понашању. Сва остала лица су без респираторних симптома. Укупно тестираних лица овог часа је 22, а двије особе као што је познато су позитивне, 18 је негативно и још за двије особе чекају се резултати”, казао је Пезеровић.

Он је подсјетио да је набавка опреме и заштитних средстава у току.

“Започела је набавка заштитних средстава и ријеч је око 300.000 рукавица и осталих заштитних средстава. Такођер, покренут је и поступак везано за набавку ЦТ-а. Препорука струке је била и да се набави један мобилни РТГ, затим респиратори. Тренутно имамо пет респиратора, за пет је већ покренут поступак, а пет се очекује од УНДП-а. У складу с препорукама здравствених радника покренут ћемо поступак за још десет респиратора што би било укупно 25 респиратора“, казао је Пезеровић

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime