Brčko: Boračka zgrada još uvijek čeka tehnički prijem

Zgrada sa 25 stanova, namijenjena pripadnicima takozvane Armije Republike BiH i Hrvatskog Vijeća Obrane u Distriktu, locirana na Novom Brčkom, još uvijek nije dobila neophodni dokument o zvaničnom tehničkom prijemu, što je preduslov za dalje aktivnosti i njeno useljavanje.

Pojavio se problem u vezi sa ugrađenim liftom, koji je neophodan u zgradi, s obzirom na populaciju ratnih vojnih invalida kao stanara, a nije bio predviđen osnovnim projektom objekta.

“Zbog toga još uvijek nismo dobili dokument o zvaničnom tehničkom prijemu zgrade, ali smo o svemu obavjestili i čelnike vlasti Distrikta, i vjerujem da će ovo pitanje ubrzo biti riješeno”, rekao je u ime “Koordinacije boračkih udruženja ARBIH” Avdija Banda.

Inače, još uvijek se čeka formiranje zajedničke komisije predstavnika boračkih udruženja i brčanske Vlade, koja bi trebala utvrditi kriterijume za dodjelu stanova, te napokon raspisati javni poziv za odabir korisnika, što se najavljuje već više od godinu dana, koliko ovaj objekat već stoji neuseljen.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime