Brčko: 5. jula Konferencija o položaju mladih u Brčko distriktu BiH

U sklopu projekta “Susreti mladih Brčko – grad za nas” biće održane brojne zajedničke aktivnosti. Centralni događaj – Konferencija o položaju mladih u Brčko distriktu BiH pod nazivom “Pokreni i promjeni” biće upriličena u petak 05.07.2019. godine.

Na Konferenciji će biti iznijeti obrađeni statistički podatci koje je prikupilo Vijeće/Savjet mladih Brčko distrikta BiH, a koji nude odgovore vezane za probleme i potrebe mladih u našem gradu.

Kroz četiri panel diskusije (obrazovanje, mladi i zapošljavanje, aktivizam te odlazak mladih- trend ili potreba), u planu je učešće svih relevantnih aktera iz Brčko distrikta BiH, te predstavnika mladih iz svih dijelova BiH, Republike Hrvatske i Srbije, u svojstvu panelista, a sve s ciljem pronalaženja adekvatnih mogućih rješenja za mlade u našoj lokalnoj zajednici.

Konferencija će okupiti sve relevantne aktere institucija Brčko distrikta BiH, mlade osobe s prostora Distrikta, omladinske organizacije, krovna tijela Vijeca mladih kako iz Distrikta tako i iz Federacije BiH, Republike Srpske, Hrvatske i Srbije. Na Konferenciji ce kroz panel diskusije uz brojna zvučna imena adekvatna za doprinos zadatim temama biti razgovarano o pitanjima od narocitog značaja za mlade, a koja se kreću od obrazovanja, mladih i zapošljavanja, aktivizma pa do gorućeg problema odlaska mladih iz Brčko distrikta BiH.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime