Брчански Гимназијалци се са ВИВА филм фестивала вратили са наградом

Ученци брчанске Гимназије на овогодишњем ВИВА филм фестивалу Сарајево одржаном 15. септембра, у категорији омладинског филма, учествовали су са филмом под називом“ Ти бираш свој пут“. 

Проф. српског језика и књижевности у овој школи Јелена Драгичевић, истакла је да је ово први пут да неко из Брчког учествује на овом фестивалу, те да су за овај филм, а у конкуренцији 18 градова из цијеле БиХ, освојили награду за најбољи дизајн свјетла.

„Добили смо позив, дјеца су са одушевљењем прихватила ту идеју о снимању филма. Веома брзо смо се организовали и морам да их похвалим јер је све трајалоло свега три дана. Први дан смо имали предавање, а већ навече су осмислили сценариј за свој филм и написали га. Сутрадан су снимали, а трећи дан су већ режирали филм“, прецизирала је Драгичевић.

У пројекту снимања филма учествовало је 20 ученика првих и других разреда, који су рекли да им је ово било изврсно искуство иако су за врло кратко вријеме морали осмислити тему и назив филма, али су заузврат имали прилику да раде са професионалцима из Сарајева, као што је режисер Ратко Орозовић.

„Филм говори о томе како никада не требамо одустајати на свом путу до свог одређеног циља из снова, као и препрекама које морамо прећи да би нам се сан остварио“, казао је ученик Елдар Хоџић.

Награду за најбољи дизајн свјетла добио је ученик Ђурад Костић, који истиче, да иако је награда на његово име, да су за њу ипак заслужни сви из екипе без које не би ни било те награде.

Професорица Драгичевић се захвалила и Одјелу за образовање Владе Брчко дистрикта који је омогућио одлазак ученика на овај фестивал, те нагласила да једва чекају наредну годину и поновно учешће.

 

 

 

 

 

(radiobrcko.ba/nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime