Борис Тодоровић из Брчког на такмичењу младих олимпијских нада у Братислави!

Од 15. до 20. септембра у Братислави се одржава такмичење младих олимпијских нада на коме ће наступити преко 1.500 такмичара из 36 држава.

Борис Тодоровић најбољи је кануиста наше државе у јуниорској конкуренцији. У текућој такмичарској години, овај члан кајак кану клуба “Завеслај” Брчко је на свим међународним такмичењима веслао и са старијим категоријама.

Чак се окушао и у сениорској конкуренцији гдје се пењао на побједничко постоље упркос великој старосној разлици, и тиме јасно показао квалитет и доминацију.

Ваља напоменути и да је Борис јуниорски и сениорски првак отвореног првенства Републике Српске које је протеклог викенда одржано у Требињу.

Велики број освојених медаља, од којих су већина златне, нису прошле незапажене од стране селектора наше репрезентације Дејана Шмитрана, те је Борис позван да представља Босну и Херцеговину на предстојећем такмичењу олимпијских нада у Словачкој.

Велику захвалнос за унапређење овог спорта и наступе на Свјетским и Европским првенствима, истичу из Борисовог матичног клуба, дугују и генералном секретару Кајак кану савеза БиХ Николи Станковићу.

Додајмо и то да је, поред репрезентативаца из Босанског Брода, Борис Тодоровић једини репрезентативац БиХ из Брчко дистрикта.

Из кајак кану клуба “Завеслај” истичу да је ово велика награда и доказ да је клуб на правом путу.

Остаје само да Борису зажелимо много среће и успјеха, а о њему ћемо, без сумње, тек писати.

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime