Ангажманом жељезница осигурана производња основних животних намирница у Брчком

Ванредно стање значајно је утицало на могућност несметаног кретања роба, што је довело до угрожавања допрема сировина које су основни услов за континуирану производњу.

Одлична међусобна сарадња и ангажман жељезница Федерације БиХ и Републике Српске успјешно је осигурала несметан промет сировине измедју Луке Плоче и Агроиндустријског комплекса Брчко.

„Захваљујући г. Џафићу који испред Жељезница ФБиХ, и г. Глигорићу који испред Жељезница РС-а мобилизују све расположиве техничке и људске ресурсе и чине огромне напоре да обезбиједе испоруке роба у фабрике широм БиХ, производња шећера у Брчком није угрожена, а сировина из Луке Плоче се жељезницом допрема у једину рафинерију шећера у земљи“ рекао је Екрем Ханић, потпредсједник Управе СТУДЕН Холдинга и директор логистичке компаније БЕЛИСАР.

Ханић наглашава и да су се жељезнице ставиле на потпуно располагање својим партнерима, те су успјешно покриле велики изазов у кретању роба који је настао прекидањем или отежавањем многих ланаца снабдијевања.

„Упркос томе што наши возачи не излазе из камиона и тако довозе храну, сировину и друге неопходне материјале у БиХ, транспорт друмским саобраћајем је веома отежан, а колоне на границама су километарске. То доводи до кашњења испорука, а самим тим и до одступања у плановима производње и снабдијевању тржишта. Стога, овакав одговор Жељезница Федерације и РС-а је донио велико олакшање у извршавању логистичких задатака, те сигурност у производњи основних намирница као што је шећер. Такође, сарадња са Луком Плоче и Хрватским жељезницама је одлична, и они су својом организацијом дорасле овим кризним временима.“ истакао је Ханић.

Продубљивањем сарадње, увезивањем међународних путања и спремном реакцијом на насталу ситуацију Жељезнице, Луке и логистичке фирме осигуравају стабилност снабдијевања Босне и Херцеговине и земаља у окружењу.

 

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime