Трећу годину за редом: Брчаци освојили турнир “Дервента опен”

Међународни турнир у одбојци на пијеску “Дервента опен 2018” који се играо по 19. пут, обљежили су Брчаци, браћа Ненад и Лука Шормаз, који су трећу годину у низу освојили прво мјесто.

Они су у финалном мечу били бољи од пара из Београда Никола Анђелић и Лука Гутеша са 2:0 (21:19;21:11).

Задовољство освајањем првог мјеста и наградом од 800 марака није крио Лука Шормаз, које истакао да ће и наредне године бити у Дервенти.

“Лијепо је играти овдје, те се увијек радо одазовемо на овај турнир. Морам рећи да је била добра конкуренција, али је турнир у Обудовцу узроковао мање екипа. Надам се да ће на јубиларном турнир бити већи број екипа”, рекао је побједник Лука Шормаз.

Свој долазак и наредне године најавила је четворка из Београда, Анђелић-Гутеша и Миланов-Катић.

“Заиста само ријечи хвале имамо за све у Дервенти. Било нам је лепо и сигурно је да ћемо поделити са свима позитивну енергију из Дервенте. Нажалост, време нам је покварило први дан турнира, али смо зато данас уживали у сунцу”, казали су Београђани за Радио Дервента.

Треће мјесто у мушкој конкуренцији припало је пару Томислав Илић-Един Мехић из Оџака, који су били бољи од својих земљака пара Илија Филиповић-Петар Јурић са 2:0.

У женском финалу сигурна је била екипа из Дервенте Маја Живковић и Јелена Шакотић, које су финалу са 2:0 (21:15; 21:12) биле боље од сестара Тијане и Тамаре Ђапе из Шипова.

“Задовљне смо са својом игром, те смо освојиле турнир без пораза. Све укупно, било је одлично дружење, као и игра”, казала је Јелена Шакотић.

Прошле године Тамара Ђапа била је освајачица првог мјеста у пару са Љубицом Шаркановић, али ове године са сестром Тијаном заустављена је у финалу. Ипак, имала је само ријечи хвале за побједнички пар, те им упутила честитке.

“Све је било супер, као и претходних година. Наравно, и наредне године смо овдје, без обзира какви се играли турнри у околним градовима”, рекла је Тамара Ђапа.

Без борбе, треће мјесто припало је дјевојкама из Бања Луке Соњи Вујинић и Маријани Савић, због недолазка екипе из Лакташа.

Организатор овогодишњег турнира који је се налази у календару Одбојкашког савеза БиХ био је Одбојкашки клуб “Дервента”, а генерални спонзор турнира општина Дервента.

“Ништа нам није покварило турнир. Све је било одлично, квалитет екипа, дружење и традиција се наствила. Већ данас почињемо припреме за наредни јубиларни турнир”, рекао је директор турнира Милка Гаврић-Зеленика.

 

 

 

 

 

(radioderventa.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime