Шпедитери поново обуставили рад на Рачи

На граничном прелазу Рача шпедитери су данас трећи пут у овом мјесецу обуставили рад захтијевајући од Управе за индиректно опорезивање (УИО) БиХ да одустане од измјештања царинског терминала са ове локације.

Представник шпедитера Радмила Копривица рекла је Срни да њихов захтјев подржавају и превозници, те да се од јутрос на Рачи не предају и не обрађују царински папири.

Она је навела да шпедитери на овом граничном прелазу у просјеку дневно обрађују од 200 до 300 царинских папира, те да је годишњи приход који УИО убире на царинском терминалу Рача три милиона КМ.

“Из медија смо сазнали да би нам се данас могао директно обратити неко из УИО, што тражимо још од почетка августа и прије отварања тендерске документације за измјештање царинског терминала”, рекла је Копривица.

Према њеним ријечима, шпедитери са Раче, са којима се солидаришу превозници из Републике Српске, своје захтјеве и образложења упутили су и Делегацији ЕУ у БиХ која је финансирала уређење царинског терминала на граничном прелазу Рача.

“Жалили смо се што се БиХ на овакав начин одриче нечега што јој је ЕУ поклонила и покушавају да све то пренесу код неког приватника”, каже Копривица.

Шпедитери још не знају исход тендера на који је стигла једна пријава, али најављују да неће одустати од захтјева да царински терминал остане на Рачи и да УИО има домаћински однос према овој локацији.

 

 

 

(nezavisne.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime