Саобраћај на појединим путевима обустављен због изливања ријека

На магистралном путу Приједор-Нови Град у мјесту Драготиња Доња, због велике количине воде на коловозу, саобраћај путничких возила је потпуно обустављен, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Због изливања ријеке Сане на магистралном путу Приједор-Сански Мост у мјесту Жегер потпуно је обустављен саобраћај, обилазница је преко Гомјенице.

Обустављен је саобраћај и на регионалном путу Р-465 општина Модрича у мјесту Врањак, због изливања ријеке Босне.

Због воде на путу, саобраћај се одвија отежано на путном правцу Мркоњић Град-Јајце у мјесту Језеро и на магистралном путу Бањалука-Прњавор код пумпе Душанић на улазу у Прњавор.

На магистралном путу Теслић-Котор Варош преко превоја Борја, због одрона, саобраћај се одвија једном коловозном траком.

Завршена је санација одрона и саобраћај се одвија редовно на магистралном путу Бањалука-Челинац, у мјесту Марјановићи.

На локалном путу Благај Јапра-Витасовци-Радимировац-Волари у мјесту Витасовци излила се ријека Сана, због чега је саобраћај обустављен и одвија се обилазним правцем преко Сводне.

У Новом Граду, локални пут Урије-Шућа, због изливања Сане непроходна је Улица Меше Селимовића, а у функцији је алтернативни путни правац преко Уријанских брда. Сана се излила и у мјесту Тукови, на локалном путу Тукови-Волар-Радомировац.

На свим путевима које пролазе кроз усјеке и поред камених косина могући су одрони камења и земље на коловоз.

Саобраћај се одвија наизмјенично једном саобраћајном траком на магистралном путу Крупац-Богатићи, на подручју општина Источна Илиџа и Трново због изградње мале хидроцентрале Крупац на ријеци Жељезници.

Због деминирања терена на радилишту “Клакари Доњи 8, 13 и 14”, општина Брод, на дионици магистралног пута Брод-Оџак саобраћај ће бити обустављен радним данима од 8.00 до 15.00 часова, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

У току су радови на реконструкцији водоводне мреже на магистралном путу М-20 дионица 303 Билећа-Подосоје, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја, уз привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

Измијењен је режим саобраћаја на магистралном путу Модрича један-Модрича два, као и на регионалном путу Бушлетић-Модрича два, због изградње кружног тока на спајању наведеног магистралног и регионалног пута и Таревачке улице.

На дионици магистралног пута Модрича два-граница Републике Српске /Ждребан/ у потпуности је затворен саобраћај у зони извођења радова, а возила се преусмјеравају кроз Улицу војводе Путника и Доситеја Обрадовића.

У току су радови на постављању интелигентних транспортних система на ауто-путу Е-661 Градишка-Бањалука, локалитет Маховљанске петље, због чега је измијењен режим саобраћаја, уз привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

На истом ауто-путу, због извођења радова на изградњи наплатних станица “Нова Топола”, “Чатрња” и “Александровац”, измијењен је режим саобраћаја.

У току су радови на дијелу магистралног пута Бањалука /Ребровац/-Челинац и Челинац-Котор Варош, гдје ће се саобраћај одвијати наизмјенично једном траком и биће регулисан привременом саобраћајном сигнализацијом.

На магистралном путу Карановац-Црна Ријека саобраћај је измијењен због санације клизишта.

Због извођења радова на изградњи пјешачке стазе, на регионалном путу Р-462а на дионици Обудовац-Лончари, долазиће до измјене у одвијању саобраћаја, уз постављену саобраћајну сигнализацију.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић, због појаве клизишта у рејону Челића.

Због оштећења надвожњака код НИС петрол пумпе у Трну, саобраћај се преко надвожњака одвија једном саобраћајном траком, а теретна возила не саобраћају.

Због радова у тунелу “Врандук два”, на магистралном путу Зеница-Немила, саобраћа се једном траком-наизмјенично. Током дана, због појачане фреквенције возила на овој дионици, долази до формирања дужих колона у оба смјера.

У току су санациони радови на дионицама магистралног пута Олово-Кладањ и Сребреник-Орашје /у тунелу Орманица/, па се на мјестима извођења радова саобраћа успорено-наизмјеничним пропуштањем возила.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

Из безбједносних разлога, забрањен је саобраћај за теретна возила и аутобусе на граничном прелазу Брчко-Гуња.

 

 

 

 

(nezavisne.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime