“Путујућа библиотека” стигла у Бањалуку

Бањалука је данас добила “Библиобус”, библиотеку на точковима која ће бити на услузи читаоцима широм града.

“Библиобус” је свечано представљен на Тргу Крајине у присуству градоначелника Игора Радојичића, директорке Народне и универзитетске библиотеке Републике Српске Љиље Петровић-Зечић, представника града Копра и других званица.

“Честитамо нашој библиотеци што је добила библиотеку на точковима која ће бити доступна у различитим крајевима Бањалуке. У наредним седмицима у пројектима које радимо са Народном и универзитетском библиотеком Републике Српске бићемо у прилици да видимо и неке нове садржаје. Један од циљева јесте да у приградским насељима осим ‘Библиобуса’ буде више књижевних садржаја и позоришних представа”, рекао је између осталог Игор Радојичић.

Овом приликом уприличен је преформанс “Књига од руке до руке” у којем ученици основних школа попуњавају фонд “Библиобуса” и то тако што су формирали ланац од Народне и универзитетске библиотеке Републике Српске (НУБ РС) до “Библиобуса” на тргу.

“Библиобус је нови библиотечки сервис којим ће Народна и универзитетска библиотека Републике Српске допринијети развоју и обликовању културног идентитета нашег града. Библиобус ће грађанима Бањалуке обезбиједити публикације које ће задовољити њихове потребе у погледу образовања, инфорисања и личног развитка, као и за разоноду и слободно вријеме,” саопштено је раније из НУБ РС.

(mondo.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime