Protiv trasiranja autoputa Vukosavlje-Brčko na štetu hrvatskih povratnika

Podpredsjednik Republike Srpske Josip Jerković i Davor Čordaš, izaslanik u Vijeću naroda RS sastali su se s građanima MZ Garevac te razgovarali na temu trasiranja autoputa Vukosavlje – Brčko.

Dopredsjednik Jerkivić i izaslanik Čordaš dali su punu podršku Garevčanima te iskazali kako je prva verzija trase urađena na štetu hrvatskog naroda, saopštila je kancelarija podpredsjednika RS.

Navedeni autoput bi se dijelom gradio preko hrvatskih sela u Modriči. U skladu sa idejnim projektom, izgradnjom ovog autoputa bi se sjekla hrvatska sela i rušile obnovljene kuće hrvatskih povratnika preko Garevca, Kladara Donjih, prema Šamcu i Pelagićevu.

Sagovornici su se složili da je ovakav projekt neprihvatljiv i mještanima koji žive na području MZ Garevac i ostalih mjesnih zajednica kao i političkim predstavnicima koji zastupaju interese Hrvata te je potrebno pronaći neko drugo rješenje za izgradnju navedenog autoputa.

Javna rasprava je zakazana za 10. novembar u 13:00 časova.

Sastanak je protekao i završio mirno uz podršku podpredsjedniku Jerkoviću i gospodinu Čordašu jer su protiv trasiranja koji ide na štetu hrvatskih povratnika.

 

 

 

(vecernji.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime