“Премиер” затвара кладионице у РС: Гасимо 230 радних мјеста

Након што је Народна скупштине РС синоћ усвојила Закон о играма на срећу, из спортске кладионице “Премиер” најавили су затварање пословница у Републици Српској.

– Нажалост, Народна скупштина РС управо је усвојила Закон о играма на срећу, који “Премиер” кладионици онемогућава даљњи рад у Републици Српској. Након 10 година легалног рада, поштовања закона, поштовања радника, клијената и добављача, приморани смо угасити пословање… Ово за нас значи само једно – ЗАТВАРАЊЕ – написао је Тони Борас, службеник за односе са јавношћу “Премиер” кладионице, на друштвеној мрежи Фејсбук.

Борас каже да је фирма која управља ”Премиер” кладионицама у Републици Српској у фебурару предала завршни рачун “на којем је евидентирано преко 10 милиона КМ добити”, али објашњава и да кладионице неће бити затворене одмах сутра.

– Због велике инфраструктуре, превоза материјала и технике из великог броја пословница, раскида уговора о раду и најму, то је процес који ће трајати сљедећих пар мјесеци и ићи ће сектор по сектор и највјеројатније ускоро почети од Бањалуке – поручено је на Фејсбук групи коју махом чине раднице ”Премиер” кладионица.

Борас је оптужио посланике да су усвојили “криминални, лоповски закон” и да је владајућа елита свјесно и намјерно уништила легалне фирме и посао намјестила својим ”јатацима”.

– Након 10 година рада, уплаћених више од 100 милиона марака у буџет, ми Републику Српску напуштамо, гасимо 230 радних мјеста и одлазимо тражити неку разумнију земљу, боље мјесто за рад и развијање посла. Што рећи него сретно свима, ако у овој земљи ухљеба и лопова више уопште има среће. Сљедећа на реду је Федерација и морамо бити још јачи, гласнији и још више уједињени у борби за наша права -‘ закључио је Борас.

У понедјељак када су пословнице кладионица у Српској биле затворене како би се показало незадовољство због приједлога новог закона, Тони Борас је најавио овај сценарио – ако закон буде усвојен највеће кладионице ће прекинути пословање у РС. Навео је да су то кладионице “Wwin”, “Bet Live”, “Mozzart”, “Премиер”, “Меридиан”…

Слично су рекли и представници кладионице “Mozzart”. Из “Williams” кладионица саопштено је да се новим законом у Републици Српској у кладионичарским пословницама забрањују уплате и исплате за интернет игре, због чега ће, како кажу, највише штете претрпјети радници у пословницама и изнајмљивачи простора.

Подсјећамо, образлажући овај закон министар финансија у Влади Републике Српске Зора Видовић рекла је да је његов циљ унапређење система игара на срећу у Српској, посебно унапређење надзора у овој области, а самим тим и повећање буџетских прихода у овој години за 30 милиона КМ. Она је додала да већ у наредној години приход од игара на срећу може износити 60 милиона КМ.

(mondo.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime