Poslanici danas o eksproprijaciji zemljišta za auto-put i gasovod na dionici Brčko-Rača

Narodna skupština Republike Srpske danas bi na redovnoj sjednici trebalo da razmatra Prijedlog zakona o posebnom postupku eksproprijacije radi izgradnje auto-puta i gasovoda na dionici Vukosavlje-Brčko i Brčko-Rača.

Na predloženom dnevnom redu je Prijedlog Deklaracije Narodne skupštine Republike Srpske o položaju srpskog naroda u Crnoj Gori, prijedlozi zakona o inspekcijama i o gradu Istočno Sarajevo, te prijedlozi izmjene i dopune zakona o štrajku, metrologiji i Izbornog zakona Republike Srpske.

Poslanici bi trebalo da razmatraju i nekoliko nacrta zakona, a najznačajniji su o zaštiti prava na suđenje u razumnom roku, posredovanju u prometu nepokretnosti, te o statusu funkcionera jedinica lokalne samouprave.

Narodna skupština bi trebala da raspravlja i o prijedlozima strategija razvoja elektronske uprave Republike Srpske za period 2019 – 2022. godina, za unapređenje i zaštitu prava pripradnika nacionalnih manjina u Srpskoj za period 2020 – 2024. Godina, te za borbu protiv sajber kriminaliteta za isti period.

Među 19 tačaka predloženog dnevnog reda je i Prijedlog budžeta Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske za 2020. godinu.

Prva tačka predloženog dnevnog reda su poslaničkih pitanja predsjedniku Vlade Republike Srpske Radovanu Viškoviću, a posljednja izbor i imenovanja.

Početak devetog redovnog zasjedanja Narodne skupštine Republike Srpske zakazan je za 10:00 časova.

 

 

 

 

(srna)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime