Хоће ли БиХ легализовати медицински канабис?

Посланик СДП-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Саша Магазиновић најавио је данас покретање иницијативе о легализацији канабиса у медицинске сврхе.

Он је истакао да данас у БиХ више од 10.000 грађана користи канабис у сврхе лијечења, а да БиХ по том питању не ради ништа, иако је препорука Свјетске здравствене организације да се канабис легализује у медицинске сврхе.

“У БиХ су од обољелих направили криминалце и кријумчаре, јер уље канабиса набављају из других земаља гдје је то легално, свјесни да им држава неће помоћи”, изјавио је Магазиновић на конференцији за новинаре у Сарајеву.

Он сматра да на тај начин БиХ подстиче раст црног тржишта, те додаје да неки произвођачи стављају олово у уље да би добили на тежини.

Представник Удружења “КанаБиХ” Ирфан Рибић поручио је да се могуће излијечити уљем канабиса с обзиром на то да је он 2007. године оболио од мултипле склерозе, те да му је уље канабиса много помогло у лијечењу иако су љекари тврдили да неће бити тако.

“Ако некоме заиста може помоћи уље канабиса, хајмо му помоћи. Позивам јавност, немојте да се некоме нешто деси ако уље канабиса може помоћи. Искористите га”, додао је Рибић.

 

 

 

(mondo.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime