Број улазака у БиХ драстично увећан само дан након укидања самоизолације од 14 дана

Одлука о укидању самоизолације за бх. држављане који улазе у домовину укинута је 20. маја, а већ дан касније број улазака у нашу земљу драстично је увећан. Тако је 21. маја у БиХ ушло више од 7.500 њених држављана него дан раније.

Према подацима Граничне полиције БиХ, 20. маја на улазу у БиХ евидентирано је укупно 8.264 особа, од тог броја 5.002 је бх. држављана и 3.362 странаца.

Дан касније, када је одлука ступила на снагу, на улазу у БиХ евидентиране су 17.433 особе. Бх. држављана је било 12.584, док је странаца 4.849.

Држављани Босне и Херцеговине приликом уласка у домовину на граници од јучер не добијају рјешење о самоизолацији, а на појединим граничним пријелазима забиљежене су дуге колоне возила. Тако се на граничним пријелазима Босански Брод и Маљевац у одређеним дијеловима дана чекало и дуже од сат времена на улазак у БиХ.

Члан Кризног штаба Федералног министарства Горан Черкез данас је казао да овај штаб није предложио укидање мјере самоизолације у овом тренутку, те да је она требала сачекати крај мјесеца.

Подсјећамо, током јучерашњег дана је укинута и самоизолација за особе које су раније ушле у нашу земљу.

Директор Федералне управе за инспекцијске послове Анис Ајдиновић јучер је апеловао на грађане да се одговорно понашају с обзиром да се очекује да ће велики број њих доћи у БиХ због предстојећег Бајрама.

 

 

 

 

(klix.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime