Bila zaražena virusom korona: Žena sa područja Brčkog preminula u Tuzli

U Tuzli je danas preminula sedamdesettrogodišnja žena koja je bila zaražena virusom korona, potvrđeno je iz Kriznog štaba Tuzlanskog kantona.

Riječ je o ženi koja je s područja Brčko distrikta, ali je po epidemiološkim parametrima bila označena kao osoba koje je zaražena u Tuzli.

Iz ovog kriznog štaba su potvrdili da je kod žene nastupila iznenadna srčana smrt, a koja je usko povezana sa njenom primarnom dijagnozom.

Portal Klix prenosi da je žena umrla u Klinici za zarazne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli, a bila je na bolničkom liječenju u Medicinskom istitutu Bajer, gdje je bila podvrgnuta operativnom zahvatu 19. marta, a u subotu, 28. marta, joj je potvrđena zaraza virusom korona.

Na Medicinskom institutu bila je hospitalizovana kao hitan slučaj prije dvije sedmice.

– Njeno stanje je zahtijevalo hitnu medicinsku intervenciju. Zbog prisutnih komorbiditeta oporavak pacijentkinje se produžio, te je jutros nastupila iznenadna srčana smrt, koja je usko povezana sa njenom primarnom dijagnozom. Kod pacijenta je dokazano prisustvo virusa korona – rekli su iz Kriznog štaba.

 

 

 

 

(srpskainfo.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime