Bijeljina novo žarište: U Srpskoj još 79 zaraženih virusom korona

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa izvršeno je testiranje 468 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 79 osoba u Republici Srpskoj, saopštio je Institut za javno zdravstvo RS.

Testiranja su izvršena u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici u Foči.

- Reklama -

Kako se pojašnjava u saopštenju, 78 osoba je iz Republike Srpske, a jedna osoba je sa prebivalištem u Republici Srpskoj, a testirana je i prisustvo virusa korona dokazano u Federaciji BiH.

Radi se o 45 muških i 34 ženske osobe, od kojih je 20 mlađe, 54 srednje i pet osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 21 osoba je iz Bijeljine, 12 iz Banjaluke, devet iz Zvornika, četiri iz Pala, po tri iz Ljubinja, Kotor Varoša, Kozarske Dubice i Višegrada, po dvije iz Gradiške, Istočne Ilidže, Nevesinja, Teslića, Rogatice i Vlasenice i po jedna osoba iz Bratunca, Čelnica, Istočnog Novog Sarajeva, Doboja, Milića, Modriče, Prijedora, Oštre Luke i Ugljevika.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 2.451 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 126 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 1.350 osoba. Na SARS-CoV-2 testirano je ukupno 38.021 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 136, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 43, a u opštim bolnicama 93.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 2.030 osoba, a nadzor je završen kod 37.850 osoba.

 

 

 

 

(nezavisne.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime