Бијељина: Аутобус са неисправним кочницама и пијани возач за дјечију екскурзију

Полиција у Бијељини прекршајним налозима казнила је возаче агенција “Виена тур” Ј.Б. и “Гајић пром” Н.Г. који су се у алкохолисаном стању појавили уочи поласка ученика основних школа “Вук Стефановић Караџић” и “Јован Дучић” на екскурзију у Србију.

Код возача Ј.Б. је утврђено присуство алкохола у организму у количини од 0,35 г/кг, а код његовог колеге Н.Г. измјерено је 0,74 г/кг.

Полиција ће уједно против одговорних особа у овим агенцијама поднијети захтјеве за покретање прекршајних поступака, а папрену казну требала би платити агенција “Виена тур”.

Наиме, полиција је открила да је ова агенција осим алкохолисаног возача послала документацију која уопште није припадала аутобусу за који је накнадним техничким прегледом утврђено да није исправан.

Наиме, на аутобусу су како је открио извор Српскаинфо биле неисправне кочнице.

Како би провјерили узнемирујуће информације, а посебно јер су се порталу Српскаинфо јавили забринути родитељи, обратили смо се агенцијама чији су возачи ухваћени у алкохолисаном стању.

Из агенције “Виена тур” су нам прво рекли да су одговорне особе на доручку, те да их позовемо касније, а када је то “касније” дошло, на телефон агенције јавио се мушкарац и негирао било какву везу ове агенције и њеног возача са узнемирујућим информацијама?!

Мушкарац се међутим није желио представити. У агенцији “Гајић пром” су кратко потврдили за Српскаинфо да су чули да се нешто десило, али нам је речено да одговорних особа са којима би могли разговарати тренутно нема.

Једина особа која је када су у питању агенције разговарала и објаснила читаву ситуацију била је Маја Антић директор агенције “Хепи травел” из Бијељине која је уједно организовала једнодневни излет у Србију.

Антић је тако изјавила да ова агенција има потписане уговоре са другим агенцијама када су у питању екскурзије.

На дан поласка Антићева за Српскаинфо објашњава да је звала полицију како би обавила контролу возача и преглед свих аутобуса када су алкохолисни возачи откривени, као и технички неисправан аутобус.

– Нама је на првом мјесту безбједност дјеце и увијек радим у том правцу. Недопустиво је да неко од возача аутобуса има алкохола у крви. У својој каријери сусрела сам се прије неколико година са оваквом ситуацијом и то је за све нас био велики шок – изјавила је Антићева.

 

 

 

 

(srpskainfo.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime