Бесплатно изнајмио кућу породици са дјецом

У Брезичанима, код Приједора, бесплатно се на кориштење даје кућа са 110 квадратних метара, а противуслуга је уредно одржавање куће и окућнице, па је овај оглас изазвао пажњу оних који посјећују рубрику некретнине.

Овај оглас објавио је Милан Павковић из Брезичана, код Приједора, који иначе борави у Њемачкој. Он нам је рекао да је оглас био активан неколико дана и владала је велика заинтересованост, док се у кућу није уселила породица са дјецом.

“На оглас се јавило заиста пуно људи, многи су дошли да виде у каквом је стању објекат, али ја сам желио да ту буде породица са дјецом, како кућа не би била пуста. Боље је кућу некоме дати да живи у њој, него да стоји празна, боље да неко одржава него да зараста и пропада”, рекао је Павковић за “Независне”.

Истакао је да то и није бесплатно иако се не плаћа кирија, јер нови станари као противуслугу треба да одржавају окућницу, косе траву и одржавају цвијеће.

Он каже да је данас изузетно тешко наћи поуздане станаре, којима се може вјеровати, те се нада да ће с новом породицом све бити у реду и да би они тамо могли остати дужи период.

“У оваквим случајевима највише долазе људи који ту буду кратко, покраду шта има и на крају оду. Данас је тешко вјеровати некоме, људи украду било шта, односе сјекиру, мотику, што је ван сваке памети. Имао сам раније станаре који су ту живјели и продавали машине, одјећу, све што се могло продати они су продали. Било је случајева да су продавали исцијепана дрва”, рекао је Павковић.

Бојан С., мјештанин Приједора, каже да је у сваком случају кућу боље некоме дати на кориштење ако се не може изнајмити, него да она пропада и зараста, уколико у њој већ нико не борави.

Леонард Самарџија из Агенције за посредовање и промет некретнина “VHS Trade” у Приједору, каже да имају у понуди велики број кућа на селима, али да је мала потражња.

“Видно је да омладина одлази из града у иностранство, а тек са села. Куће на селима се продају за нижу цијену од реалне вриједности, али цијена није ни битна када нема потражње”, рекао је Самарџија.

Огласа да неко даје кућу на чување и нема, каже Самарџија и додаје да постоји могућност такве понуде на селима, али да у граду тога нема.

“Наравно да је боље да се кућа некоме да, како би је тај неко одржавао, али је све добра воља власника, те да ли ће се он усудити некоме дати кућу, а да је станар неће упропастити”, каже Самарџија.

У бањалучкој агеницији за некретнине “Remax Dirket” кажу да се људи тешко одлучују да купе кућу на селу.

“На формирање цијене куће на селу утичу различити фактори. Осим тога тренутно је већа понуда од потражње, а пресудно на цијену некретнине утиче и локација, она је та која диктира цијену”, рекли су у агенцији “Remax“.

 

 

 

 

 

 

(nezavisne.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime