“Auto-put Beograd–Sarajevo će biti kružni, kao prsten”

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović razgovarala je s novom ambasadorkom Bosne i Hercegovine Aidom Smajić.

Glavna tema sastanka bili su zajednički infrastrukturni projekti.

“Imamo veliki broj zajedničkih projekata u oblasti infrastrukture i želimo da našu saradnju učinimo efikasnijom, a to je način i da pokažemo da kao region možemo da međusobno sarađujemo i da idemo napred”, rekla je Mihajlovićeva.

Ona je rekla da je najvažniji projekat za dve zemlje izgradnja auto-puta Beograd-Sarajevo, koji će se graditi kao prsten auto-put, povezujući dve zemlje u dva pravca.

“Radovi na izgradnji prve deonice Sremska Rača – Kuzmin su već počeli i očekujemo da ih, tokom posete turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji, obiđu predsednici Srbije i Turske i predsedavajući predsedništva BiH. Za drugu deonicu, od Požege do Kotromana, radi se projektno-tehnička dokumentacija”, rekla je Mihajlovićeva.

Ona je naglasila značaj završetka zajedničkog graničnog prelaza na teritoriji BiH, koji će omogućiti da se pusti u saobraćaj most između Ljubovije i Bratunca koji je Srbija izgradila, a koji je od velikog značaja za građane i privredu dve zemlje.

Smajićeva je ocenila da su diplomatski odnosi između Bosne i Hercegovine i Srbije dobri i da je najbolji segment saradnje oblast ekonomije, a najvažniji zajednički projekat dve države izgradnja auto-puta Beograd-Sarajevo.

 

 

 

 

(b92.net)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime